
34 نکته و توصیه مهم «حجت الاسلام قرائتی» به طلاب و مبلغان(2)
16ـ بساط ملاهای قدیمی را به هم نزنید. برخی کارهایی که می کنند از لحاظ شرعی حرام نیست اما بیهوده است. آن کارها را به هم نزنید ولی تأیید هم نکنید.
17ـ در حوزه هجرت باید اجباری باشد، هجرت واجب است و این ریشه قرآنی دارد،خداوند می فرماید: «والذین آمنوا و لم یهاجرو مالکم من ولایتهم من شی، اگر کسی مهاجرت نکرد به آن مسئولیت ندهید» آیت الله بروجردی می فرمودند تمام ارزش علم زمانی است که بیان شود، علمه البیان.
18ـ برای حق التبلیغ به منطقه ای نروید، روزی دست خداست اگر اضافه بر آن چیزی که خدا مقرر کرده به دست شما برسد از دستتان می رود.
19ـ احترام به مراجع که نایبان عام امام زمان هستند، یک اصل است این باید همیشه رعایت شود.
20ـ اختلاف اقوال علما مخصوصا اقوال ضعیف، را به مردم نقل نکنید طوری نشود که شما 20 دقیقه مساله بگویید با نقل اقوال مختلف علما، و در نهایت مخاطب اصل مساله را متوجه نشود.
21ـ همه طلاب در سطح خودشان باید تبلیغ کنند این استدلال درست نیست که حتما باید بزرگ شویم و بنیه علمی مان قوی شود بعد تبلیغ کنیم طلبه مبتدی یک داستان از کتاب داستان راستان شهید مطهری و یک روایت بگوید.
22ـ در مساله هجرت به آبادی های خودمان برگردیم « ولینذروا قومهم».
23ـ ثوابها و عقابهای سنگین که در روایات وارد شده را با تمام جزئیات نقل نکنید احتمال دارد که شخصی فلان کاری که شما می گویید را انجام دهد ولی به حاجت خود نرسد و این باعث دلسردی و دلزدگی وی از دین می شود.بگویید فلان عمل ثواب یا عقاب زیاد دارد
24ـ یک اسلام شناس را سراغ داشته باشید که هر زمان سوال یا مشکلی برایتان پیش آمد با وی تماس گرفته و از وی بپرسید.
25ـ در سخنرانی ها فقط از یک موضوع سخنرانی نکنید به بیان موضوعات متعدد بپردازید.
26ـ برای هر گروه و هر قشری متناسب با گروه سنی خود صحبت کنید.
27ـ همواره عقاید خود را “چکاپ” کنید؛ یعنی عقایدتان و برداشتهایتان را به بزرگان عرضه کنید.
28ـ مفاهیم را درست معنا کنید.
29ـ بعضی علوم را ندانیم مشکلی ایجاد نمی کند ولی اگر قرآن و نهج البلاغه را ندانیم چیزی نداریم که به مردم بگوییم. هیچ کتابی را نخوانید در حالی که یک دوره قرآن را مطالعه نکرده باشید.
30ـ به مسائل مادی خودتان را نزدیک نکنید. خودتان را از پول خودتان کنار بکشید. بعضی آقایان که برایشان در جامعه مشکلاتی ایجاد شد، به همین خاطر بود.
31ـ مطالب را یادداشت کنید و به دیگران هم بدهید.
32ـ قرآن را از “تفسیر شبّر” بخوانید.
33ـ سعی کنید به روز باشید نه به صورت افراطی. من یک ساعت در روز هم روزنامه نمی خوانم و هیچ مشکلی هم ایجاد نشده است.
34ـ شبهات مرتبط با مهدویت و نیز شبهات مطرح شده از سوی وهابیها را با هم مباحثه کنید؛ مخصوصا در اوقاتی که تعطیل هستید.
منبع: وبلاگ مقربان
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط فرهنگی در 1391/03/20 ساعت 12:02:44 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |