برخی خصوصیات فقهی کعبه

1.وجوب حج وزیارت کعبه با عبارت(( ولله علی الناس حج البت من استطاع الیه سبیلا)) 1بیان شده است. چنین تعبیری درباره ی هیچ یک از عبادات دیگر نیامده است.

2.زائران کعبه از شعائر الهی به شمار آمده و هتک حرمت آنان در ردیف احلال سایر حرمتهای دینی آمده است.(( یا ایها الذینءامنوا لاتحلوا شعائر الله… ولا ءامی البیت الحرام))2

3.همانگونه که اسلام برتر است و چیزی بر آن برتری ندارد. براسلام ممثل، یعنی کعبه نیز نباید بنایی برتری گیرد، چنان که امام باقر(علیه السلام) فرمود: «لا ینبغی لاحد ان یرفع بنا فوق الکعبه» پس ساختن خانه ای که کعبه را مستور کند مکروه است.

4.کعبه برای مردم ساخته شده است: «ان اول بیت وضع للناس للذی ببکه»3، «و اذن فی الناس بالحج»4، پس حریم آن به اندازه ی گنجایش همه ی مردم است و برای توسعه ی آن می توان خانه های اطراف را خراب کرد. حتی اگر صاحبان آنها بدان رضایت ندهند.

5. کعبه ملک کسی نیست و همه ی پرهیزگاران جهان متولیان کعبه اند؛ نه خصوص مردم حجاز.«ان اولیاوءه الا المتقون»4

6.قبله و مطاف مسلمانان بعد خاصی است که کعبه در آن واقع است و از همین رو انسان ناپاک در هواپیما نیز حق عبور از فراز کعبه را ندارد.

پی نوشت ها:

1.سوره آل عمرا/ایه 97

2.سوره مائده/ آیه 2

3.سوره ال عمران/96

4.سوره حج/آیه 27

5.سوره انفال/ ایه 34

کتاب عرفان عمره /ایت الله جوادی آملی

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی

درخواست بد!

پارامتر های درخواست شما نامعتبر است.

اگر این خطایی که شما دریافت کردید به وسیله کلیک کردن روی یک لینک در کنار این سایت به وجود آمده، لطفا آن را به عنوان یک لینک بد به مدیر گزارش نمایید.

برگشت به صفحه اول

Enable debugging to get additional information about this error.