حمد الهی
رسول الله صلّی الله علیه وآله فرمود: یکی از سنتها آناست که مؤمن در روز غدیر صد بار بگوید: اَلحَمدُلله الَذی جَعَلَ کمالَ دینِهِ وتَمامَ نِعمَتِهِ بِوِلایهِ اَمیرِالمُؤمنین عَلی بن اَبی طالبٍ علیهالسلام - حمدوسپاس خدای راست که کمال دین وتمام نعمتش را به ولایت امیرالمؤمنین علی بن ابی طالبعلیه السلام قرارداد. (بحار الانوار ٩٨/٣٢١)
صلوات وبرائت
حسن بن راشد گوید: به حضرت صادق علیه السلام گفتم: فدایت شوم، برای مسلمانان بجز دو عید [ غدیر و قربان ] عید دیگری هست؟ فرمود آری ایحسن، عیدی است از آن دو بزرگتر و شریفتر.گفتم: آن عید کدام روز است؟ فرمود: روز نصبامیر المؤمنین- صلوات الله وسلامه علیه- به پیشوایی مردم. گفتم: فدایت شوم، کدامعمل شایسته آن روز است؟ فرمود: روزه داری کن ای حسن. و بر محمد وآلش بسیار صلواتفرست. و به سوی خدا از ستم کنندگان بر آنان بیزاری جوی.(الکافی ٤/١٤٨و١٤٩)
حضرترضا علیه السلام فرمود: روز غدیر… روز بسیار صلوات فرستادن بر محمّد وآل محمّداست. (اقبال الاعمال ٢/٢٦١)
عقد اخوت و برادری
به گواهی علامه محدث میرزا حسین نوری (١٣٢٠ ق)از کتاب زادالفردوس نقل میکند: سزاوار است در این روز برادران دینی با یک دیگر عقداخوّت بندند و کیفیت آن این گونه است که یکی دست راست خود را در دست راست دیگریبگذارد و بگوید: برادر شدم با تو در راه خدا و در برادری با تو اخلاص ورزیدم و دستدادم با تو در راه خدا و پیمان بستم با خدا و فرشتگانش و کتابهایش و رسولانش وپیامبرانش وامامان معصوم علیهم السلام که اگر از بهشتیان واهل شفاعت باشم واجازهیابم که وارد بهشت شوم داخل نشوم مگر آن که تو نیز با من باشی. و دیگری بگوید: پذیرفتم. آن گاه هر یک به دیگری بگوید: ساقط کردم از تو همه ی حقوق اخوّت را جزشفاعت و دعا و زیارت. (مستدرک الوسائل ٦/٢٧٩)
نماز روز غدیر
نماز روز غدیر به دستور حضرت صادق علیه السلام اینگونه است که نیم ساعت پیش از زوال (ظهر شرعی) غسل کند و حاجتهای خود را از خدابخواهد آن گاه دو رکعت نماز بخواند، و در هر رکعت بعد از سورهی حمد به ترتیب هر یکاز سورهی توحید و آیهالکرسی وسورهی قدر را ده مرتبه قرائتکند. آن حضرت فرمود: هر که این نماز را بخواند، خدای هر نیاز دنیوی و اخروی او را بر آورده سازد. (التذهیب ٣/١٤٣)
روزهداری
حضرت صادق علیه السلام فرمود: روزهی روز غدیر خمبرابر است با روزه ی عمر دنیا. چنانچه انسانی عمر دنیا بیابد و به همان اندازه نیزروزه بدارد روزه ی این روز برابر باشد با ثواب آن. و روزه ی این روز در هر سال نزدخدای عزّ و جلّ برابر است با صد حجّ و صد عمره ی درست ومقبول. و این روز بزرگترینعید خداست.( التذهیب ٣/١٤٣)
امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود: چون بنده ی مخلص درروزه داری روز غدیر اخلاص ورزد همهی روزهای دنیا از هماوردی آن روز نا توان باشد. (اقبال الاعمال ٢/٢٥٩)
حضرت صادق علیه السلام فرمود: پیامبران به اوصیاء خودفرمان دادند که روزه بدارند آن روزی که وصی در آن روز تعیین می شود در حالی که آنروز را عید هم میگرفتند. هر که آن روز را روزه بگیرد از عمل شصت سال برتر خواهدبود. (الخصال ٢٦٤)